DE THERAPIE

Een neuromusculaire behandeling…

Atlas Zone Therapie is een neuromusculaire behandeling (géén manipulatie) waardoor de atlas de gelegenheid krijgt zich op de meest optimale plaats te positioneren. Dit gebeurt met behulp van een in Zwitserland ontwikkeld apparaat. Het is een heel precieze methode, waarbij een zeer individuele aanpak nodig is, afhankelijk van de lichamelijke toestand, achtergrond en geschiedenis.

Bij het eerste consult zal er allereerst een gesprek/uitleg plaatsvinden. Door middel van een aantal verschillende testen wordt gekeken naar het verband tussen de atlas, de schedel en de rest van het lichaam in relatie tot de eventuele klachten.

Tijdens de Atlas Zone Therapie krijgt, door de korte nekspieren te behandelen en tevens het hele neuromusculaire gebied te behandelen, de atlas de ruimte om naar zijn natuurlijke positie terug te gaan. Hetgeen een positief effect heeft op onder andere de rest van de ruggenwervels en het bekken.

.

 

Volgens afspraak

Normaal gesproken is één behandeling voldoende. Tijdens de tweede behandeling, de nabehandeling, na ongeveer 4 weken, wordt de stand van de Atlas gecontroleerd en, zullen de laatste correcties worden uitgevoerd. Tevens worden er adviezen gegeven om het helingsproces te ondersteunen. Doorgaans zijn de resultaten van de behandeling blijvend en zijn er geen herhalingsbehandelingen meer nodig. Daarnaast heeft u nog de mogelijkheid om vragen te stellen met betrekking tot de behandeling. Deze controle-afspraak is dus een belangrijk onderdeel van de gehele behandeling.

 

AANGESLOTEN BIJ:

Blijf op de hoogte