BEPERKING IN HET DRAAIEN VAN HET HOOFD

De nek is een complex systeem van spieren, banden, wervels, zenuwen en bloedbanen. Deze complexiteit, en het feit dat de nek continu wordt gebruikt voor het draaien en bewegen van het hoofd, maakt de nek zeer kwetsbaar voor letsel. Uit onderzoek blijkt dat nekklachten, naast rugklachten, het meeste voorkomen. Een stijve nek is één van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Ongeveer twee op de drie mensen heeft hier weleens last van gehad. Vaak gaat het dan om een ‘onschuldige’ nekpijn, die binnen een paar dagen of weken vanzelf weer verdwijnt. Stijfheid in de nek kan echter ook een chronisch karakter hebben, waardoor je maanden met een zere nek rondloopt.

GRATIS BOEKJE MET INFORMATIE & TIPS

Vraag tevens op deze pagina het gratis boekje aan met informatie en tips.

‘Eindelijk kan ik weer pijnloos sporten’

Een belangrijk kruispunt

De nek is een belangrijk kruispunt van zenuwen en spieren die je hoofd met de rest van je lichaam verbinden. Het bovenste deel van je rugspieren, de spieren uit je schedel en ‘gewone’ nekspieren komen hierin samen. Bij een stijve nek zijn één of meerdere van deze spieren stijf en pijnlijk, waardoor het draaien of buigen met je hoofd pijnlijk is. Door deze stijfheid kun je behoorlijk belemmerd worden in je dagelijks leven.

Symptonen van een stijve nek

Kenmerkend aan een stijve nek is dat draaien of buigen met je hoofd pijnlijk is. Daarbij blijft de stijfheid vaak niet alleen beperkt tot je hals, maar straalt het uit naar je schouders, rug en hoofd. Je kunt dus ook hoofdpijn en duizeligheid hebben. Al deze klachten gezamenlijk zorgen er weer voor dat je krampachtig gaat bewegen of bewegingen probeert te vermijden, met als gevolg dat er nog meer spierpijn en stijfheid bijkomt. Je kunt dus in een vicieuze cirkel van pijn en stijfheid terechtkomen.

Hoe biedt de Atlas Zone therapie een oplossing?

De Atlas Zone Therapie is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden. Door de specifieke behandeling van Atlas-zone worden deze spiergroepen tot ontspanning gebracht en de bloedtoevoer naar dit hele gebied bevorderd.

De Atlas Zone Therapie biedt in praktisch alle gevallen een permanente oplossing voor een beperking van het draaien van het hoofd. Het blijkt dat het moeilijk draaien van het hoofd veelal voortkomt uit een draaiing en kanteling van de atlas. Door de specifieke neuro-musculaire massage die de methode van Atlas-zone gebruikt, wordt dit probleem in één sessie meestal definitief opgelost.

Vrijwel direct na de eerste behandeling kan duidelijk worden gemerkt dat het draaien van het hoofd naar beide kanten weer soepel verloopt. Deze versoepeling blijft bijna altijd ook op langere termijn. Tijdens een Atlas Zone Therapie wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Gratis boekje met meer informatie & tips over nekklachten.

Wil je meer informatie over nekklachten, vraag het boekje aan.

AANGESLOTEN BIJ:

Blijf op de hoogte