BEENLENGTEVERSCHIL
Over beenlengteverschil en bekken scheefstand.
Veel mensen met klachten aan het bewegingsapparaat weten niet dat de oorzaak van hun problemen kunnen zijn ontstaan door een beenlengteverschil. Wanneer spreekt men van een beenlengteverschil?
Bijna iedereen heeft wel een klein verschil in de lengte van zijn benen.
Als we praten over beenlengteverschil denken wij meteen aan anatomische beenlengteverschillen (waarbij het ene been korter is dan het andere) en functionele beenlengteverschillen (waarbij de benen even lang zijn maar het bekken scheef staat). Verschillende klinische klachten worden in verband gebracht met beenlengte verschillen. Hoe groot het verschil tussen de benen bijvoorbeeld moet zijn om voor klachten te zorgen is voor iedereen anders, ook in de wetenschap is op dit vlak nog weinig overeenstemming.
GRATIS BOEKJE MET INFORMATIE & TIPS
Vraag tevens op deze pagina het gratis boekje aan met informatie en tips over beenlengteverschil.
‘Praktijk Rock heeft oplossingen voor pijnklachten’
WAT ZIJN DE KLACHTEN?
Een beenlengteverschil kan oorzaak zijn van o.a. pijn in de rug, heupklachten, nekklachten, schouderklachten, scoliose, afwijkende stand van de voeten en daardoor een afwijking in het looppatroon, met als gevolg het sneller oplopen van blessures bij met name hardlopen, maar ook bij andere sporten.
IS DE ATLAS ZONE THERAPIE DE OPLOSSING?
Sinds de ontdekking van de Atlas Zone Therapie weten we dat de atlas, de eerste nekwervel, een grotere rol speelt in het beenlengteverschil dan het bekken.
Atlas Zone Therapie is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.
Gratis boekje met meer informatie over beenlengteverschil
Wil je meer informatie over beenlengteverschil, vraag het boekje aan.
AANGESLOTEN BIJ:



‘Pas later besefde ik, hoe de pijn mijn leven beïnvloedde’