Wat is Atlas Zone therapie?

Een afspraak maken is mogelijk via WhatsApp of hier online.

De methode

De Zwitserse René Claudius Schümperli- gemotiveerd door zijn eigen lange en pijnlijke geschiedenis met een ontwrichte atlas- heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die de atlas veilig op zijn juiste plaats terug zet in één behandeling.

Met behulp van deze unieke methode wordt de atlas veilig en zonder manipulatie van de wervels gecorrigeerd.

Het proces

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichamelijke evenwicht zich weer herstellen. Het lichaam begint beter te functioneren en een waardevol proces van regeneratie en zelfheling wordt in gang gezet. Ook andere therapieën kunnen vaak effectiever zijn na een atlas correctie!

Lichaamscellen en organen regenereren niet van de ene op de andere dag. De mate waarin en de snelheid waarmee het herstel plaats vindt, is afhankelijk van de fysieke en psychische conditie van het individu. Iedereen reageert anders op een atlas correctie. Gezondheidsklachten zullen bij de één relatief snel en opvallender herstellen, terwijl het bij een ander meer tijd vraagt. Vooral het immuunsysteem wordt sterker, maar ook de hormoonhuishouding en emoties kunnen meer in balans komen. Het is een proces.

Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden dat ze vanzelf een rechte natuurlijke lichaamshouding aannemen, en dat hun beide benen weer even lang zijn. Fysieke ongemakken die samenhingen met beenlengteverschil en scheefstand zijn verdwenen. Vaak kan men ook beter omgaan met stress en beter richting geven aan zijn of haar leven. Mensen ervaren een gevoel van openheid en algemene balans.

Basisvoorwaarde voor herstel van het lichaam

De Atlas Zone Therapie moet niet worden gezien als een wondermiddel tegen alle kwalen. Het is eerder een basisvoorwaarde die nodig is om de weg vrij te maken zodat het lichaam zijn potentieel volledig kan gaan benutten. De correctie is bedoeld om een gezonder leven mogelijk te maken. Na Atlas Zone Therapie kunnen meteen of in de weken of zelfs in de maanden daarna meer of minder sterke reacties worden gevoeld. Dit is een teken dat het lichaam volop bezig is met het proces van zelfgenezing.

Mogelijke reacties

Mogelijke tijdelijke reacties die kunnen optreden zijn: (grote) vermoeidheid, spierpijnen in de nek, rug en lendenen door aanpassing van spieren en spierbanden. Ziektes die men eerder heeft doorgemaakt en die niet volledig zijn ‘uitgeziekt’, kunnen opnieuw kortstondig verschijnen om vervolgens weer te verdwijnen.

Luister dus goed naar wat er gebeurt in het lichaam en probeer het proces van zelfgenezing te ondersteunen met regelmatige massages van nek en rug en/of het nemen van warme (thermaal) baden en eventueel andere therapieën zoals bijvoorbeeld osteopathie.

Belangrijk

De Atlas Zone Therapie is geschikt voor alle leeftijden. Toepassing bij kinderen kan hen helpen om gezonder op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen.

Er zijn situaties waarin de Atlas Zone Therapie niet kan plaatsvinden, bijvoorbeeld in geval van zwangerschap of wanneer u een chemokuur of bestraling krijgt.

De Atlas Zone Therapie dient niet ter vervanging van een medische diagnose of therapie. Overigens, als u andere behandelingen ondergaat kunt u daar gewoon mee doorgaan. Die zullen effectiever zijn.

Ervaring na de behandeling

Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden dat ze vanzelf een rechte natuurlijke lichaamshouding aannemen, dat ze steviger staan omdat het beenlengteverschil weg is. Ook het draaien van de nek voelt vrij en alle richtingen. Vaak kan men ook beter omgaan met stress en beter richting geven aan zijn of haar leven. Mensen ervaren een gevoel van openheid en algemene balans.

Ook baby’s en kinderen kunnen al een Atlas Zone Therapie ondergaan. Het zal hen helpen zo gezond mogelijk op te groeien en zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

AANGESLOTEN BIJ:

Blijf op de hoogte